A legmagasabb szintről kapott elismerést a Hód Úszó SE edzője

Gerevich Aladár-sportösztöndíjban részesült Fekete István, a Hód Úszó SE edzője, aki hosszú évek óta azon fáradozik, hogy Vásárhely a paraúszás egyik fellegvára legyen. Az egy éves ösztöndíjban csak a legjobbak részesülhetnek, így rendkívül büszkék lehetünk arra, hogy Vásárhelyen az ország egyik legjobb szakembere foglalkozik a sportoló ifjúsággal.

Gerevich Aladár-sportösztöndíjban részesült Fekete István, a Hód Úszó SE edzője, aki hosszú évek óta azon fáradozik, hogy Vásárhely a paraúszás egyik fellegvára legyen. Az egy éves ösztöndíjban csak a legjobbak részesülhetnek, így rendkívül büszkék lehetünk arra, hogy Vásárhelyen az ország egyik legjobb szakembere foglalkozik a sportoló ifjúsággal.

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma írta ki, és azzal a céllal, hogy a megfelelő feltételeket biztosítása a Magyar Köztársaság képviseletében versenyző sportolók, valamint a felkészítésüket végző sportszakemberek zavartalan és magas szintű sporttevékenységéhez. Rendkívül nehéz bekerülni az ösztöndíjasok körébe, hiszen csak a legjobbakat részesítik ebben az elismerésben. Fekete István a sérült gyerekek úszásoktatása és versenyeztetése révén került a Magyar Speciális Olimpia Szövetség látóterébe.

Mivel érdemelted ki ezt az elismerést?

Wiesnerné Oravecz Éva, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke már két évvel ezelőtt felfigyelt ránk, illetve a munkánkra. Több versenyen is találkoztunk, ahol örömét és elismerését fejezte ki, hogy mi itt Hódmezővásárhelyen, a Hód Úszó SE berkein belül foglalkozunk a sérült gyerekekkel. Úgy látta, hogy nálunk folyamatos a munka, és folyamatos az előremozdítása a speciálisoknak, és ezért felterjesztett a szövetségnél erre az ösztöndíjre, ezzel is segítve a jövőbeli munkánkat. A versenyeken elért eredmények is arra sarkalták a döntéshozókat, hogy támogassanak minket, és ezzel az elismeréssel ösztönözzenek minket arra, hogy folytassuk tovább a munkát.

Ezzel az ösztöndíjjal elismerést kapott a Hód Úszó SE, személyesen én, és azok a gyerekek, akik hétről hétre itt vannak, és folyamatosan együtt dolgozunk.

Milyen plusz feladatokkal jár ez az ösztöndíj?

Mikor először meghallottam, hogy ebben részesülök, akkor pozitív pressziót éreztem. Még jobban szeretném megmutatni azt, hogy a folyamatos munka, és a kiváló körülmények magasabb szintre tudna minket emelni. Remélhetőleg hamarosan versenykörülmények között is meg tudjuk mutatni, hogy nálunk nincs kifogás, nincs mellébeszélés: menni kell, dolgozni kell, járni kell a versenyekre, részt kell venni az online- és a fizikai kontaktos megmérettetésekre. Eddig is készültünk az ilyenekre, de mostantól egyre magasabb fordulatszámon kell ezekre fókuszálnunk…

A kapcsolattartás eddig is meg volt a szövetség és köztem, de kapcsolatunkat még szorosabbra fűzzük, és természetesen folyamatosan beszámolok a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek a nálunk folyó munkáról. Fontos, hogy a bemutassuk, hogy egy eredményes versenyhez milyen úton jutottunk el, milyen kemény munka van a kiváló eredmények mögött.

Célom továbbá, hogy meg legyenek elégedve a munkánkkal, és jövőre is elnyerhessem ezt az ösztöndíjat. Ez azt jelentené, hogy a folyamatos fejlődést látnak nálunk. Azon dolgozunk a hódokkal, hogy a Paralimpiai Szövetség és egyéb szövetségek is azt lássák, hogy Vásárhely lehet a speciális sportolók egyik fellegvára.

Milyen érzések kavarognak most benned? Milyen érzés elnyerni egy ilyen elismerést?

Megható és megtisztelő. Folyamatosan előttem van az az autista kislány, Anna, akivel elkezdtük ezt az egészet. Amikor néhány éve elvállaltam a felkérést, hogy foglalkozzak a speciálisokkal, akkor nem tudtam, hogy mire vállalkozom. Nagy levegőt vettem, elkezdtük, és most közel 10 sportolóval készülünk a versenyekre.

Óriási megtiszteltetés, hogy a legmagasabb szintről figyelnek minket, és ott vagyunk a látőkörükben, és nem vagyunk elveszve itt, vidéken.

Egyre nagyobb felelősséget, pozitív pressziót érzek. Próbálunk nem csak a klub berkein belül megfelelni, hanem azon túl is kiemelkedni. A Gerevich Aladár-sportösztöndíjban nagyon kevesen részesülnek, nagyon nehéz bekerülni. Most kezdem el érezni a súlyát, és igen, így pár nap elteltével kezdem felfogni, hogy mi is történik, és hogy mekkora megtiszteltetés ez.

Fekete István egy éven keresztül részesül az ösztöndíjban, a Hód Úszó SE pedig rendkívül büszke arra, hogy ilyen komoly szakemberek erősítik az edzői gárdát. Nem kérdés, hogy minden lehetséges segítséget és támogatást megkap István is, és minden edző, hogy a gyerekeket a lehető legmagasabb szintre tudják fejleszteni.

Gratulálunk István, csak így tovább! Hit, Hűség, Hód Úszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük